Laatst gewijzigd: 2 januari 2024  

Thema's


MARIA-THEMA

In de maand mei, en niet te vergeten ook in de maand oktober, verzorg ik middagen met het thema "Maria". Tijdens mijn optredens in verzorgingshuizen zing ik altijd wel een "Ave Maria" en zo kwam ik er achter wat "Maria" voor deze mensen betekent. Vele ouderen zijn niet meer in de gelegenheid om de kapelletjes te bezoeken die je in Brabant en Limburg overal langs de kant van de weg kunt vinden.

Er wordt een mooi Maria-altaartje opgebouwd en wij zingen samen de traditionele Marialiedjes afgewisseld met mooie Maria gedichten en enkele speciale Maria-liedjes, die ik zelf zing.

Waardevol

Toen het idee voor deze middagen bij me opkwam, kon ik nog niet vermoeden hoe mooi en waardevol deze middagen zijn voor onze oudere medemens; de activiteiten begeleid(st)ers zijn in ieder geval erg enthousiast over deze themavieringen.


KERSTVIERINGEN

foto wijkgebouw  den akert_geldrop 16122013089 - 300x400px.jpg

In de maand december is er veel vraag naar het muzikaal verzorgen van Kerstvieringen in verzorgingshuizen. Deze middagen worden dikwijls al een jaar van te voren gepland.

Het programma van deze middag bestaat uit samenzang met traditionele kerstliedjes, gedichtjes en ter afwisseling kunt U luisteren naar Kerstliedjes op bekende melodieën met eigengemaakte teksten.
Ondertussen kunt U genieten van een lekker kopje koffie met wie weet iets extra's.

En niets is mooier dan na een stemmige middag samen af te sluiten met het lied "Stille Nacht"; de voorbereiding naar Kerstmis is dan pas echt begonnen.